Street Workout mindenkinek! – Nyári Önbizalom Tréning

Itt a lehetőség az újévi fogadalom betartására! Ahogy rövidülnek a szoknyák és nadrágok, előkerülnek a tél folyamán elhanyagolt testrészek. Szombathely négy izompacsirtájával elhatároztuk, hogy júniusig triplájára emeljük a fiúk és lányok önbizalmát! Lányok! Ha szeretnétek, hogy Palvin Barbara sárguljon az irigységtől, csak kövessétek tippjeinket! Srácok! Nektek sem kell punnyadni! Számotokra is lesz bőven edzenivaló! Na, de biztosan izgat titeket, hogy kik az újdonsült trénereitek! Előre szólnom kellett volna a srácoknak, hogy túl lesz terhelve a Facebookjuk…

1

 

Viszked Csaba (Csabi):

2

A maga 19 évével, 5 év karate, 5 év korcsolya és 4 év kézi súlyzós edzés után szeptember óta a Street Workout-nak szenteli életét. Példaképének Lazar Novovicot tekinti, és többek közt ez is motiválja a minél magasabb fokú tudás megszerzésére, elismerés megszerzésére és a lehető legtöbb gyakorlat elsajátítására. Kezdetben célja az erősödés volt, ma már a jövője egyik alappillérének tartja, a versenyzés lehetősége lebeg a szeme előtt. Egyedüli nehézséget számára a téli időjárásban való nehéz bemelegítés jelenti.

Ádám Viktor (Vitya):

3

2013 szeptembere óta foglalkozik a Street Workout-tal. 14 éves kora óta versenyszerűen korcsolyázott, és otthon nem rendszeres edzéseket tartott. Most, 4 évvel később, Csabival egymást is segítve és motiválva egyesületi szintre szeretnék fejleszteni. A versenyzés ugyanúgy nagy vágya, mivel felemelőnek tartja, hogy testéből fegyvert képes formálni. A lehető legtovább szeretné csinálni. Legnagyobb hajtóereje az elszántsága és kitartása: “Sosem azt néztem, hogy ki mennyivel jobb, hanem hogy én hova tudok fejlődni, mit tudok még elérni!” Az edzésektől semmi nem veti vissza. Egyedüli nehézséget az időhiány okozza számára.

Asbóth M. Gergő (Grag):

4

Körülbelül 3 éve űzi ezt fajta edzést kisebb-nagyobb megszakításokkal –egyéb elfoglaltságok miatt. 2009-ben volt egy gerincsérv műtétje, amelyet egy korábbi konditermi edzés miatt szenvedett el 18 éves korában. A műtétet követően képtelen volt már súlyokat emelni vagy komolyabb fizikai munkát végezni, de muszáj volt mozognia és erősíteni magát. Kezdetben csak fekvőtámasszal, tolodzkodással  és egyéb kezdetleges gimnasztikai gyakorlatokkal erősítette magát. Pár év múlva rátalált a „Fegyencedzés” c. könyvre. Amely elolvasása után egyértelmű volt, hogy ezt szeretné csinálni. Aztán pár év elteltével újra sikerült úgy éreznie magát, mint 18 éves korában a sérülése előtt.

Márkus József (Jocika):

5

2006-tól 2009-ig a SEK – rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakán tanult.  2013-tól görkorcsolya sportedzőként foglalatoskodik. Jelenleg a Burning Wheels vezetőedzője, ezzel egy időben végzi  a IWI személyiedző szakát. Számára az SCW olyan csoport, ahol egy jó baráti közösségben segítik egymást az emberek az egészség, fittség és a jó közérzet elérésében, megvalósításában. Továbbá cikkeinkben ő precizitásért és biztonságért felelős szakember. Az SCW-t Márkus József és Asbóth M. Gergő álmodta meg egymástól függetlenül. Gergőnek pont a szakmai tudása hiányzott, amit Joci éveken át tanult, neki meg pont az hiányzott, amit Gergő álmodott meg és rakott össze. Pár hónap alatt körvonalazódott, hogy mit is szeretnének, majd rátaláltak Szombathely talán két legkeményebb Calisthenic képviselőjére, Csabira és Vityára.

Az egyesület hivatalos Facebook oldala

6

Ezt a cikket folytatva sorozatszerűen az elkövetkezendő hónapokban, egy-egy formásító és izmosító edzést mutatunk be nektek!

Ha szeretnétek ilyen, és ehhez hasonló gyakorlatokat elsajátítani akkor figyeljétek a fentebb linkelt Facebook oldalt, vagy a 2-3 hetente megjelenő cikkeinket, mert értékes információkat tudhattok meg belőle.

7

Szeretnénk köszönetet mondani a négy srácnak! A helyszínt biztosította a Vargaréna és a Galaxy Fitness Club Szombathely

Szerző: Binó Bianka

Add Comment Register

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>