West Alfa – Portré riport

Bizonyára sokan közületek hallottak már a West Alfáról. Most róluk írnánk egy rövid bemutatót, mely az eddigiektől eltérően riport formájában ad nektek bővebb információt a fiatalokból álló zenekarról. A válaszokat szeretnénk, megköszöni Bajzek Patriknak, aki a csapat oszlopos tagja.

563503_670688446296003_1965481105_n

Első kérdésünkben a csapat megalakulási körülményeiről kérdeztünk:

Hogyan indult el a banda? Ki volt az, akinek először megfordult a fejében a West Alfa megalapítása?

Az ötlet első felében Szukics Beni és én (Bajzek Patrik) akik már eleve együtt játszottunk, kerestünk magunk mellé egy dobost illetve egy gitárost.  Így következő tagunk Patrik (Polgár Patrik) a gitáros, lett. Egy kis idő múlva megérkezett Joci is a bandába aki a dobos posztot töltött be. Ekkor eszünkbe jutott, hogy zenekar, csak énekessel létezik. Számtalan jelentkező volt akik közül Árpira esett a választásunk.

Második kérdésünk a megalakulás pontos dátumára irányult:

Mikor indult el a banda?

Ténylegesen 2012 szeptemberében indultunk, de akkor még énekes nélkül. Decemberben csatlakozott Árpi is.

Most egy kis információ a srácokról:

Hányan vagytok összesen? Kérlek, pár szóban mutassátok be magatokat!

_MG_4288_2Bajzek Patrik, Vogrincsics Jocó, Kiss Árpád, Polgár Patrik, Szukics Benjamin

A bandánk jelenleg 5 főből áll.

  • Szukics Benjamin (Beni):  A banda szintetizátorosa. Zenei alapjai származnak szentgotthárdi zeneiskolából. Az első dalunk megírója.
  • Vogrincsics Jocó (Joci):  A zenekar dobosa. Ő adja az alaphangulatot a próbákon. Mikor ő megszólal, az egész banda dől a röhögéstől.
  • Polgár Patrik:  A banda gitárosa. A gitár tudásának alapját ő is zeneiskolában tanulta meg.
  • Kiss Árpád (Árpi):  Az énekes. Az ének tudása mellett még gitározni is tud, amelyet egypárszor már megmutatott koncerteken.
  • Bajzek Patrik:  A szaxofonos. Kérésére tolmácsoljuk, hogy ő a hölgyek nagy kedvence. Már 8 éve jár zeneiskolába, de még most is fejleszti tudását.

 Milyen rendezvényeken/koncerteken vettetek részt? És milyeneken fogtok/ szeretnétek?

Bemutatkozó koncertünk az Felsőszölnökön volt , amelyen nagy számban voltak résztvevők. Szentgotthárdon a Történelmi Napokon is részt vettünk, ahol kb. 800 ember előtt adtunk koncertet .  Zalaegerszegen is megmutathattuk a tudásunkat az October Festen ahol a Paddy and the Rats előzenekara voltunk. A következő nagy rendezvény amin részt veszünk az körmendi AlteRába fesztivál lesz ahol a tehetségkutató résztvevőjeként lépünk fel. Szülőfalunkban is fogunk koncertet adni.

További képek a koncertről

Hogy ment az első időszakban? Mik a tapasztalatok?

Már az első időszakban is könnyen ment minden, hiszen hamar összeszokott a banda. A banda előtt is jó barátok voltunk, az ízlésünk is egyezett, úgyhogy könnyű volt dönteni a számokról, hogy mik szerepeljenek a repertoárban.

Hogy látjátok magatokat 5-10 év múlva? Mik a terveitek?

995719_528228947230396_1434350788_n

Mindenképp szeretnénk olyan számokat tanulni, amely mindenkinek jó és velünk együtt tudnak bulizni. A lényeg az, hogy minden korosztálynak örömet tudjunk okozni zeneszámainkkal és szeretnénk bővülni is egy basszusgitárossal akit jelenleg is keresünk.

Hogyan lehet veletek kapcsolatba lépni? Terveztek-e a közeljövőben valami nagy dobást?

A banda bármelyik tagjának lehet írni emailben vagy akár Facebookon is. Nemsokára elkészül weboldalunk, ahol majd nagyon sok információt találtok rólunk. A legnagyobb dobás, amire most készülünk, hogy bemutatjuk két saját számunkat, amelyekkel az AlteRába fesztiválon is fellépünk. A srácok a Végállomás klubban lépnek fel május 17-én!!

A banda hivatalos Facebook oldala

Reméljük a jövőben is írhatunk róluk, sikereikről és fellépéseikről, hiszen egy ígéretes zenekarról van szó. Akik a feltörekvés mellett a rajongóikra is megfelelő időt fordítanak!

Szeretnénk köszönetet mondani a bandának!

Szerző: Mesics Dániel

Add Comment Register

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>