A DÖKéletes találkozások délutánja

18110_10203729904960225_5799395141791577207_n

Élménybeszámoló a Diákönkormányzatok Országos Szakmai Fórumáról

Kellemeset a hasznossal! – Ezzel a pár szóval tudnám jellemezni a március 27-én, a pesti Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Irodában tartott Diákönkormányzatok Országos Szakmai Fórumát, ahová mi is meghívást kaptunk, hogy képviseljük Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzatát. Szervezetünk tagjai közül hárman vettünk részt a rendezvényen: Dávid Noel (diákpolgármester), Bársony Dóra (diák-alpolgármester) és Jene Boglárka (ex diák-alpolgármester). Ezúton is köszönjük kísérőnknek, Polgár Gábornak, a szombathelyi Új Nemzedék Plusz Kontaktpont irodavezetőjének, hogy hozzájárult főváros-meghódító terveink megvalósulásához.

Az esemény első felében a miénk, vagyis a vidéki városi diákönkormányzatoké volt a főszerep: egy-egy rövid előadással bemutatkoztak a csapatok, akik az ország számos távoli szegletéből érkeztek. Mindenki próbálta pörgősen, színesen megismertetni a többi diákot a szervezetével és annak tevékenységével. Ez aztán elindította a későbbi beszélgetéseket egy-egy város küldöttei között.

10930897_10203730110685368_2463653929264034043_n

Az első Workshop-blokkban két téma közül választhattunk. Takács Judit, az Országos KID Egyesület tagja Cyberbullying és az iskolai kirekesztés címmel tartott foglalkozást, Ament Balázs, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagja pedig a Fiatalok és a demokrácia témáért felelt. Mi ez utóbbi workshop mellett döntöttünk, mivel ezt a témát szorosabban a mindennapi munkánkhoz kötődőnek éreztük. Az idő sajnos eléggé szorított, így akadtak félbe maradt párbeszédek, ennek ellenére hasznos dolgokat tudhattunk meg egymástól. Főleg arról győződhettünk meg, hogy a diákszervezetek az ország minden táján hasonló problémákkal küzdenek és birkóznak meg nap, mint nap.

Egy kiadós ebéd után következett a második Workshop. Ezúttal is két lehetőség állt előttünk: Kommunikációs stratégiák és a DÖK Tóth Fannival, a Kommunikációs Konfliktuskezelő Kommandó tagjával, vagy Rendezvényszervezés és az ifjúság Antal Ágnessel, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagjával. Mi a rendezvényszervezést választottuk, ahol bár csak néhány új információhoz jutottunk, ismét remekül éreztük magunkat. Játékos feladatokkal vettük át a téma legfontosabb elemeit, és kaptunk egy jó nagy adag motivációt is, hiszen mindenkinek jól esett Ági elismerése, mi szerint ilyen profi csapattal még egy workshopon sem dolgozott.

Már csak a program zárása állt előttünk, ahol gyorsan összegeztük a napunkat. Teljes mértékben megérte, hogy részt vettünk a rendezvényen, hiszen jól éreztük magunkat, szórakoztunk, gazdagodtunk néhány új ismerettel, és nem utolsó sorban számos új szakmai kapcsolattal, amiket még kamatoztathatunk a jövőben. A helyszínnel és a társasággal sem volt semmi problémánk. Mindenki nagyon kedvesen bánt velünk, és a workshopok vezetői is felkészültek voltak. Az egyetlen, amit kifogásolnánk talán csak az időtartam volt, hiszen a súlyosabb témákhoz ez a néhány óra kevésnek bizonyult. Akár egy több napos rendezvényt is el tudnánk képzelni.

Minden esetre köszönet és elismerés jár a szervezőknek munkájukért, reméljük, a jövőben is juthatunk még általuk hasonló lehetőségekhez!

Szerző: Jene Boglárka

Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzatának Facebook oldala

Add Comment Register

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>